Nya vägar-konferensen 2020

Nya Vägar-konferensen 2020

Konferensen ”Nya vägar för tillgång till högre utbildning i hela landet” genomfördes den 30 sept – 1 okt med lyckat resultat. Vi var ungefär 250 deltagare. Stort tack till alla medverkande talare och till alla engagerade konferensdeltagare som bidrog med chattinlägg den 30 sept, och med dialog under parallellpassen den 1 okt.  Läs mer nedan om konferensens fokus och format. Presentationer finns att ta del av i menyn till höger/längst ner på sidan (i mobilvy).

Välkommen till den andra* nationella – och delvis internationella –
Nya Vägarkonferensen, där vi möts för att diskutera och ta höjd för mer samverkan och strukturerade nationella satsningar på högre utbildning för hela landet. Temat är mer angeläget än någonsin, inte minst i ljuset av coronapandemin.  

Programmet genomförs som en livestreamad TV-sändning den 30 september, med talarna samlade i Västervik. Det blir en professionell TV-produktion med Johan Wester som programledare. Du som deltar i konferensen kommer att ha möjlighet till dialog och interaktion med Johan och de medverkande talarna. Samtliga parallellpass ges som webinarier under förmiddagen den 1 oktober.

Konferensen vänder sig till dig med intresse för ökad tillgång till högre utbildning i hela landet – för kompetensförsörjning och livslångt lärande
– men också för en god och demokratisk samhällsutveckling.

En mängd nyckelintressenter på området medverkar. Högskole- och forskningsministern Matilda Ernkrans kommer, nationalekonomen Urban Gråsjö och landsbygdsforskaren Sara johansson presenterar nya forskningsresultat. Vi gästas också TCO-ordföranden Therese Svanström samt av professor Stuart Gibb som ingår i ledningen för det nyskapande och innovativa University of the Highlands & Islands i Skottland.

Johan Wester modererar och programleder. Välkommen till en inspirerande och tankeväckande konferens!

Ta del av program, medverkande och presentationer

Program

Medverkande

Presentationer