Ny rapport: Kvalitet i decentraliserade lärmiljöer för högre utbildning

Välkommen att ta del av en färsk rapport som behandlar frågor om kvalitet i decentraliserade miljöer för högre utbildning. Det saknas samlad kunskap om hur man kan arbeta med kvalitet i decentraliserade miljöer för högre utbildning i Sverige. Miljöerna ingår inte i det akademiska ”ekosystemet” utan ägs och drivs av kommuner eller andra aktörer. Det saknas statlig grundfinansiering och verksamheten vilar ofta på kommunala strategier och eldsjälar som driver verksamheten.
I rapporten beskrivs och speglas ett antal olika decentraliserade miljöer för högre utbildning, i Sverige samt även internationellt. Frågeställningar om hur man kan erbjuda hög kvalitet i lärmiljön för studenten diskuteras och problematiseras. En ny miljö under uppbyggnad beskrivs också.

HV_UHR_kval_i_decentr_miljöer_rapport_final_red

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *